Developed by JoomVision.com

Yabancılara Türkçe Öğretiminde Bilgisayar Destekli Sınav

Türkçeyi yeni öğrenenlere yönelik bilgisayar teknolojisini nasıl kullanabiliriz? Y.T.Ö’de (Yabancılara Türkçe Öğretimi) bilgisayar destekli sınav hazırlanması nasıl olmalıdır? Ne tür programlar kullanabiliriz? Bu sınavların yeni öğrenenlere ne gibi faydaları ve zararları vardır? Sahada kullanılan tecrübe edilen bu soruların cevaplarını...

Yabancılara Türkçe Öğretiminde Bilgisayar Destekli Sınav

Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Drama Tekniğinin Rolü

Türkçenin yabancı dil olarak öğretilmesinde genellikle öğretmen merkezli ve dilbilgisi odaklı geleneksel teknikler kullanıldığı için dilin en önemli işlevlerinden biri olan iletişimsel boyut göz ardı edilebilmektedir. Bu yüzden yabancı öğrenciler Türkçeyi öğrenirken, geleneksel metotların kullanımında kendilerini güvende hissetseler...

Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Drama Tekniğinin Rolü

Yabancılara Türkçe Öğretiminde Video

Dünyada üç bine yakın dilin bulunmasına karşın ikinci dil olarak öğrenilen dillerin sayısı oldukça azdır. Bir dilin başka milletler tarafından öğrenilmesini önemli kılan ölçütlerin başında o dili konuşan ülkenin politik, kültürel, ticari ve ekonomik durumu gelmektedir. Dünyada en çok öğrenilen diller arasına Türkçe girmektedir....

Yabancılara Türkçe Öğretiminde Video

Yabancılara Türkçe Öğretiminde Metodoloji

Yabancılara Türkçe öğretiminde yaklaşım, yöntem ve teknik konuları, çok üzerinde durulmayan ve tartışılmayan hususlardır. Oysa bu yeni ve önemli alanda çok hızlı gelişmeler olmakta ve Yabancılara Türkçe öğreten merkezler hızla çoğalmaktadır. Modern iletişim araçlarının da hızla yer almaya başladığı ikinci dil öğretiminde...

Yabancılara Türkçe Öğretiminde Metodoloji
Developed by JoomVision.com
  • YENİ -
Yeni Öğrenenlere Türkçe Öğretimi: Yabancılara Türkçe Öğretiminde Bir Uygulama-Türkçe İle Bir Kahve Molası - Çarşamba, 22 Ocak 2014 15:16
Yeni Öğrenenlere Türkçe Öğretimi: Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Türkçe Öğrenme Nedenlerine İlişkin Bir Durum Çalışması - Pazar, 24 Kasım 2013 13:09
Yeni Öğrenenlere Türkçe Öğretimi: Yabancılara Türkçe Öğretiminde Ses Ve Yazı Öğretimi Ve İşlevi - Çarşamba, 02 Ekim 2013 22:02
Yeni Öğrenenlere Türkçe Öğretimi: Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretiminde Sözcük Öğretimi Üzerine Bir Değerlendirme - Cuma, 20 Eylül 2013 22:15
Dil Üzerine Yazılar: İnternette Türkçe Kullanımı Sorunları - Cuma, 06 Eylül 2013 21:49
Orange Violet Blue

Siteden tam faydalanmak için: Kayıt olunuz-Sign Up

Arabic English French German Greek Japanese Russian Spanish

facebook-icon     twitter-icon

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş yada Kayıt.    Kayıp Parola?
Sayfa: 1
BAŞLIK: Trafik Kurallarını Biliyor musunuz?
Trafik Kurallarını Biliyor musunuz? 3 Yıl, 7 Ay önce Karma: 0
BİR MASUMUN ÖLÜMÜ

Dün bir partiye gittim anne. Bana öğütlediklerin aklımdaydı. “İçki içme yavrum” demiştin. Yalnızca soda içtim anne. Dediğini yaptığımın için içim gururla doluydu. Diğerlerine benzemedim ve içkili araba kullanmadım. Ben doğru olanı yaptım anne, tıpkı senin dediğin gibi. Şimdi parti sona eriyor anne, ve herkes içkili. Bense sana dönerken sana tek parça döneceğimden emindim. Arabayı kullanmaya başladım anne. Tam yola çıkacaktım, diğer araba beni görmedi anne. Bana bir eşyaymışım gibi çarptı. Kaldırımda uzanmış yatarken yaralı, polisin “bu çocuk sarhoş” dediğini duydum anne. Bana çarpan sarhoşsa onun hatasını ben mi ödeyeceğim anne? Burada ölüyorum anne. Hayatım bir balon gibi sönecek mi? etraf kan dolu anne. Benim kanımla! Hissediyorum, birazdan öleceğim. Sana son bir şey söylemek istiyorum anne: Yemin ederim hiç içmedim. İçen ben değil onlardı anne. Galiba bana çarpanla aynı partideydik. Tek fark o sadece sarhoş, bense ölüyorum anne. İnsanlar neden içer anne? Şimdi keskin bir acı duyuyorum, tıpkı bıçak gibi. Bana çarpan çocuk yürüyor, görüyorum. Bu haksızlık. Ben burada yatıyor ve ölüyorum. Kardeşime söyle ağlamasın anne. Babama söyle cesur olsun. Birileri ona içkili araba kullanmamasını söylemeli anne. Nefesim tükeniyor anne. Gittikçe halsizleşiyorum. Ne olur ağlama arkamdan. Son bir sorum var anne elveda demeden önce: suçlu ben olmadığım halde ölen neden benim?
hsnkeremoglu
Yönetici
Gönderiler: 162

Has-Ker
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Trafik Kurallarını Biliyor musunuz? -2- 3 Yıl, 7 Ay önce Karma: 0
Rüstem yavaşlamadan önce Takometreye baktı: Hız limitinin 50 olduğu yerde 73 ile gidiyordu ve son dört ay içerisinde dördüncü defa polis tarafından durduruluyordu. Bir insan nasıl bu kadar şanssız olabilirdi? Rüstem arabasını sağa çekti. "İnşallah su anda yanımızdan daha hızlı bir araba geçer" diye düşünüyordu.
Polis elinde kalın bir not defteri ile arabadan indi.
Mustafa? Bu Polis mahalleden Mustafa değil mi?
Rüstem iyice arabasının koltuğuna sindi. Bu durum bir cezadan daha kötüydü. Mahalleden tanıdığı bir Polis, arkadaş olduğuna bakmaksızın birini durduruyordu. Hem de hızlı gidip, trafik kurallarını ihlal ettiği için.
"Merhaba Mustafa. Birbirimizi yeniden böyle görmemiz çok ilginç"
"Merhaba Rüstem" Mustafa gülümsemiyordu.
"Beni, karımı ve çocuklarımı görmek için eve giderken yakaladın"
"Evet öyle" Mustafa umursamaz görünüyordu.
"Son günler eve hep çok geç geldim. Çocuklarım beni uzun suredir hiç görmedi. Ayrıca Dilber bana bu akşam Patates ve biftek yiyeceğimizi söyledi. Ne demek istediğimi anlıyorsun değil mi?"
"Evet ne demek istediğini anlıyorum. Ayrıca trafik kurallarını ihlal ettiğini de biliyorum" diye cevapladı Mustafa.
"Eyvah! Bu taktik fazla işe yaramayacak gibi. Taktik değiştirmek gerekli" diye duşundu Rüstem
"Beni kaç ile giderken yakaladın?"
"Yetmiş. Lütfen arabana girer misin?" dedi Mustafa.
"Ah Mustafa, bekle bir dakika lütfen. Seni gördüğüm anda Takometreye baktım. Sadece 65 ile gidiyordum."
"Lütfen Rüstem, arabana gir" diye üsteledi Mustafa.
Rüstem canı sıkkın bir şekilde arabasına girdi, kapıyı çarparak kapattı. Mustafa not defterine bir şeyler yazıyordu.
"Mustafa niye benim ehliyetimi ve araba ruhsatını istemiyor ki" diye düşündü Rüstem.
Ne olursa olsun, bundan sonra mahallede bu adamın yanına oturmaktansa, bir kaç Pazar Rüstem mahalleye gitmeyecekti. Mustafa kapıyı tıklatıyordu. Rüstem arabasının penceresini 5 cm kadar açtı. Mustafa Rüstem'a bir kağıt verdi ve gitti.
"Ceza değil bu" diye kendi kendine söylendi Rüstem. Bir anda sevinmişti. Bu bir yazıydı ve kağıtta şunlar yazıyordu:
"Sevgili Rüstem, benim bir kızım vardı. Altı yaşındayken çok hızlı araba kullanan biri tarafından öldürüldü. Bu kazadan dolayı, adam cezalandırıldı. 3 ay hapishane cezasıydı bu. Bu adam hapishaneden çıkınca kendi çocuklarına sarılıp, öpüp, onları tekrar koklayabildi. Ama ben... Ben kızımı tekrar koklayabilip, öpebilmek için, cennete gidinceye kadar beklemem gerekiyor. Bin defa adamı affetmeye çalıştım. Bin kerede başardığımı zannettim. Belki başarmışımdır, ama hala kızımı düşünüyorum. Lütfen benim için dua et ve dikkat et Rüstem, tek bir oğlum kaldı"
Rüstem 15 dakika kadar bir sure yerinden kıpırdayamadı. Daha sonra kendine gelip, yavaş yavaş evine gitti. Evine varınca, çocuklarına ve karısına sıkıca sarıldı. Hayat çok değerli, sürekli dikkat et. Dikkatli araba kullan ve başkalarının hakkına saygı göster. Hiç bir zaman unutma, istediğin kadar araba satın alabilirsin, ama insan hayatını asla…
hsnkeremoglu
Yönetici
Gönderiler: 162

Has-Ker
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Sayfa: 1

ZİYARETÇİ SAYISI

mod_vvisit_counterBugün423
mod_vvisit_counterDün14497
mod_vvisit_counterBu Ay394257
mod_vvisit_counterToplam8974119

SİTEDE KİMLER VAR

Şu anda 94 konuk çevrimiçi

REKLAMİCİN